Lamina kaplamalar, görünümünden memnun olunmayan dişlerin kozmetik olarak düzeltilmesi için uygulanır. İnce porselen bir tabaka şeklinde hastaya özel hazırlanan lamina kaplamalar, istenilen renk ve şekilde seçilebilir. Kırık, şekilsiz veya düzensiz dişleri yeniden şekillendirmek yada doğal rengini kaybetmiş ve beyazlatma tedavilerine yanıt vermeyen dişlerin görünümünü değiştirmek için lamina kaplama kullanılabilir. Lamina kaplamalar; içinde metal barındırmaz, istenilen diş rengini yakalama konusunda büyük bir avantaj sağlar, diş etleriyle iyi bir uyum içindedir ve gelecekte oluşacak çürüklere karşı diş direncine katkı sağlarlar.
Lamina Kaplama Yaptırma Nedenleri
-
Simetrik, beyaz, güzel bir gülümsemeye kavuşma isteği,
-
Sıkışık ve üst üste binen dişleri düzeltmek,
-
Boy olarak eşit olmayan dişleri eşitlemek,
-
Doğal rengini kaybeden dişleri beyaz bir görünüme kavuşturmak,
-
Dişler arasındaki boşluğu kapatmak,
-
Kırık ve aşınmış dişleri tedavi etmek,
-
Dişlere, lekelere karşı dayanıklı doğal görünümlü bir kalkan kazandırmak.
Tedavi Süreci
Lamina kaplamalar, dişlere yerleştirilmeden önce, dişlerin yüzeyi yapıştırma için hazırlanmalıdır. Lokal anestezi uyguladıktan sonra, diş hekimi, dişlerin yüzeyinden yaklaşık yarım milimetre keser ve kaplamaların hazırlanması için ölçü alır. Hasta, diş hekiminin yardımıyla yeni dişlerin rengini seçebilir. Kaplamalar hazır olduğunda, hasta kliniğe çağrılır ve kaplamalar yapıştırılır.
Tedavi Sonrası Bakım Talimatları
Diş kaplamaları için özel bir bakım gerekli değildir. Tedavi sonrası normal fırçalama ve diş ipi ile temizliğe hemen başlanabilir. Tedavi en az iki seansta gerçekleştirildiğinden, dişlerin kesilerek hazırlandığı ilk seansla ikinci seans arasında hassasiyetin olması normaldir.